Samla era krediter och minska kostnader för lån

Spara pengar - upprätta ett vettigare avtal!

Istället för att konsekvent teckna nya avtal är det bättre att slå ihop samtliga utestående skulder till ett stort samlingslån. Det gör stor skillnad på kostnaden att ha ett aktivt lån hos en enskild kreditgivare gentemot att ha flera krediter utspridda hos ett antal olika bolag. Procentuellt kan det röra sig om flera 100% ränteskillnad per år.

Det är lätt hänt att man tar en eller ett par krediter för mycket. Men tänk på att varje gång du tecknar ett nytt lån hamnar du allt längre ifrån skuldfrihet. Se istället till att baka ihop så många avtal som det bara går så minskar du såväl kostnaderna som stressen i ditt liv.

Att samla alla lån på ett ställe ger inte enbart en lägre kostnad utan hjälper dig även att återfå kontrollen över din ekonomi. Risken att missa återbetalningar minskar och därmed även risken att ärendet skall hamna hos inkasso eller kronofogden.

Gör så här för att samla lån och sänka kostnader

  1.  Gå igenom samtliga dina lån och värdera dem utifrån vad de kostar dig varje månad. Ordna dem i en följd med det dyraste högst upp. Inkludera aldrig CSN-lånen i denna uppställning, CSN-lånet är nämligen det tryggaste kreditupplägg du kan ha.
  2. Välj ut de lån som är absolut dyrast, kalkylera hur mycket det skulle kosta dig att lösa dessa krediter.
  3. Skicka in en  ansökan till Bank Norwegian eller Freedom Finance du bör få ett preliminärt besked direkt och ett definitivt svar inom ett par dagar.
  4. När du fått ditt nya lån beviljat, kan du sedan lösa de tidigare skulderna hos SMSlångivare.
  5. Skapa en budget och en långsiktig realistisk plan för hur du skall kunna betala av på ditt nya lån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>